GEMPAmelayu

Icon

memores acti prudentes futuri

Excuse me…Jebat نق چاكڤ

hang-jebat by you.

Hang Jebat:

همبا ساڠت برحاجة جك توان-همبا سكالين داڤت ملواڠكن وقتو يڠ اد بركونجوڠ ك موكسورت بارو همبا…مريسيكق


CUTTT!!!


Peacebuy(Director):


Apa hang buat Jebatttt… bukan MERISIK!!! Gemersik daa… (kecil-kecil tak nak %%^$^%, dah besar menyusahkan orang!!)


GM:

Hey? Melawan taukey pulak? …. Ahhh baru jadi tuan direktor…sudah eksyen..pegi dah!!

Peacebuy (Director):


Aku bukan eksyen…..aku sudah tak tahan….dari pagi dok depan computer, rasa nak terkucil…nak terkeluar….Jebat…aku tahan…

GM:


Okay..Okaylah, aku pun nak balik juga… kat mana aku tadi?

Peacebuy (Director):


Ha ni…tekan key  ‘H’ kat keyboard ni.  Kita start balik semula dari …”H” a m b a… dah type kita gi eJAWI translate pulak…comprende?

GM:


No hay problema. Es fácil de maní!

Peacebuy (Director):


Ready??!! Screen!! Take 2….ACTION!!!

GM:


$^&$%^????  $%$$????

Peacebuy (Director):

Cakap… Caaakkappp… Ehh..EHHH!! CAKAP!!!lah Barrralll

CUTTT!!!

GM:

Tuan Direktor suruh saya tekan butang ‘H’ bukan suruh saya CAKAP…

Peacebuy (Director):


Samalah tu…jangan nak tiru cerita SBL…

Sat tunggu aku dah nak terkucil nak terkeluar….

Peacebuy (Director):


APA NIH!!!????Baru keluar sat dah interframed….Haiya cik abang … cite ni tak masuk corum la… What lahyou???

GM:

You masukkan Amr Diab kat ‘Pantang Larang’, boleh pulak?  Aku nak belajar camera angle fighting scene, bagus tu bila gak nya nak buat pilem silat  scene macam ni?

Peacebuy (Director):

Ai…??? Tekan keypad ‘H’ pun tak lepas…nak jadi direktor konon!

GM:

You Shut DUP!!!

Peacebuy (Director):

YOOUUU  SHHUTTT  DUP!!!

GM:

(Macam Hindustan pulak?)Dah lah!!!Cepatlah..aku nak solat ni! (Tak payahlah nak jegel-jegel bijik mata. Pompuan!)


Peacebuy (Director):

Ready??!! Screen!! Take 3….ACTION!!!(M.C.P!!!)

Hang Jebat:

همبا ساڠت برحاجة جك توان همبا سكالين ملواڠكن وقتو يڠ اد بركونجوڠ ك موكسورت بارو همبا…ڬيميرسيك.

ڬيميرسيك مڠهيدڠكن لاڬو-لاڬو ڬيملاي ملايو ڤيليهن هاتي همبا يڠ هينا اين. د سمڤيڠ منجامو مات مرنوڠ كڤد ءڤوسكادء يڠ بارو د بوات اوليه ساوداري ءڤاچيبويء.

سلامت داتڠ..

peacebuy001Peacebuy:  Sorry about the hu ha tadi..ingatkan you all tak nampak.  Anyway, we are facing some technical problem (masih tak reti nak upload download overload ) so in the mean time, you guys could listen to our Malay music at the new page GEMERSIK!!

hang-jebat

GM: Cis! Berani kau Pisbai! Pantang nenek moyang aku ..tempat aku General Manager..eh silap GempaMelayu aka GM…biar aku yang cakap! Ngerti!!

peacebuy001

Angin%&^$??

A Day Later……

GM: We would like to announce that the new page ‘Gemersik…Lest We Forget’ has been taken out from the shelve.  This is due to our earlier audio technical problem was solved and you may listen to our Malay traditional music streaming from the Box.Net. We apologised for the inconvenience.

SmileyCentral.com

GM: Shiapppaa tu!!!

Filed under: Announcement/Event

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Archives

'Sireh Pulang ke Ganggang'

  • 64,459 helai daun sireh
%d bloggers like this: